Vernieuwde MG ZS EV: actieradius stevig gegroeid

Gepubliceerd op: 07 oktober 2021

15.000 exemplaren

Het betreft de grondig geüpdatete versie van MG’s eerste model op het vasteland van Europa dat meteen de aandacht trok als de eerste, echt betaalbare, volledig elektrische SUV in het B-segment. Het is niet voor niets dat de MG ZS EV in het eerste verkoopjaar al meer dan 15.000 klanten wist te bekoren, waarmee het model topposities bereikte in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Zweden en Frankrijk.

Aanpassingen

Ondanks de populariteit – in Nederland met name door de gunstige bijtellingsregeling – was er ruimte voor verbetering, onder meer op het gebied van actieradius en oplaadtijden. De vernieuwde MG ZS EV kenmerkt zich door een gemoderniseerd design, verbeterde prestaties, een aanzienlijk grotere actieradius en nog meer technologie. Zo is ook de vernieuwde MG ZS EV standaard uitgerust met het MG iSmart-connectiviteitssysteem en het V2L-systeem.

70 kWh-batterij

De MG ZS EV wordt leverbaar met keuze uit twee uitrustingsniveaus (Comfort en Luxury) en twee batterijvarianten. De 70 kWh Long Range-batterij is direct vanaf de marktintroductie beschikbaar en biedt een actieradius van 440 km (WLTP), vergeleken met 263 km voor de huidige ZS EV.

50,3 kWh-batterij

In een later stadium komt ook een 50,3 kWh Standard Range-batterijversie met een actieradius van 320 km (WLTP) op de markt. Behalve de grotere batterijcapaciteit kan de nieuwe MG ZS EV ook sneller opladen. De Long Range-versie is standaard uitgerust met een 11 kW 3-fase boordlader.

De vanafprijs van de MG ZS EV

De vernieuwde MG ZS EV is medio november te bewonderen bij de Nederlandse MG Brand Stores. De prijzen beginnen bij € 30.990 (fiscale waarde) voor de Comfort-uitvoering met Standard Range-batterij. De Long Range-batterijversie is verkrijgbaar vanaf € 34.990. (fiscale waarde).

Het bericht Vernieuwde MG ZS EV: actieradius stevig gegroeid verscheen eerst op ZERauto.nl.