Misha: "Het is zo fijn en leuk om mensen gerust te stellen"

Misha Hamersveld kwam via een evenement in contact met de VER, en is inmiddels een enthousiaste en betrokken ambassadeur. Waarom?


Misha Hamersveld kwam via een evenement in contact met de VER, en is inmiddels een enthousiaste en betrokken ambassadeur. Waarom?

Hoe is het ambassadeursschap bij jou begonnen?
Ik kwam de VER tegen op de EV Experience en ik was direct enthousiast. Al een tijdje zocht ik naar een plek met gelijkgestemden, maar ik was ook op zoek naar een groep waarin ik informatie kon krijgen. 

Hoe verhoud de VER zich tot andere EV-groepen?
Ik vind dat de VER heel veel praktisch nut heeft. De Tesla-community, waar ik ook actief ben, is een heel grote en hechte groep, maar bij de VER kun je heel goed EV-informatie krijgen. Ik vond het bijvoorbeeld heel spannend om voor het eerst elektrisch op vakantie te gaan, maar bij de VER heb ik de juiste informatie gekregen waardoor ik met gerust hart kon vertrekken. 
Je organiseert zelf ook een evenement dat je via de VER op de kaart zet. Hoe zit dat?
Klopt, ik ben betrokken bij de organisatie van de Tesla Parade, die op 30 september plaatsvindt op Circuit Meppen, net over de Duitse grens. Die dag gaan we proberen de langste parade met Tesla's te maken, om in het Guiness Book of Records te komen. Dat niet alleen: we willen ook de langste parade met de elektrische auto in het algemeen maken! En daarvoor hebben we natuurlijk heel veel elektrische rijders nodig. Toen vroeg ik me af wie ík ken, die weer heel veel mensen met een elektrische auto kent. Heel makkelijk: de VER!

Hoeveel auto's zijn daar voor nodig?
Het gaat dus om twee wereldrecords. Voor de Tesla Parade hebben we minstens 150 Tesla's nodig. Voor de andere poging een stuk meer: dan moeten er minstens 300 EV's achter elkaar aan rijden!
Waarom ben je ambassadeur bij de VER?
Ik ben overtuigd van de toekomst van elektrisch rijden. Het is zoveel fijner en makkelijker dan rijden in een brandstofauto. Die boodschap wil ik overbrengen en ik vind het heel fijn om mensen gerust te stellen en hen de juiste informatie te geven. 

Wat was tot nu toe jouw leukste VER-moment?
De afgelopen Algemene Ledenvergadering vond ik ontzettend leuk: inhoudelijk was het heel interessant door alle gastsprekers en het was verder een heel gezellig evenement. Maar het was ook erg fijn om te helpen met Elektrisch Rijden Amstelveen. Mensen durfden daar heel voorzichtig vragen te stellen over elektrisch rijden, en die kun je dan in een kort gesprek heel enthousiast maken. Erg leuk om te doen!

Wat wil je nog meer doen bij de VER?
Ik ben nog een beetje zoekende, maar het lijkt me erg interessant om VERtegenwoordiger te worden. Op die manier kun je mensen met bepaalde talenten samenbrengen en het netwerk van ambassadeurs versterken. Belangrijk, want je bent met elkaar de community!