Experience Day - Zutphen

Op zaterdag 15 juni is de vierde editie van de Experience Day in Zutphen. De keuze is groter dan ooit. De lokale dealers stellen hiervoor 50 elektrische auto’s en lichte bedrijfswagens beschikbaar. Opnieuw worden honderden bezoekers verwacht om ze te bekijken, vergelijken en om een miniproefrit te maken. Van 10.00 tot 16.00 uur is iedereen welkom op het parkeerterrein van FC Zutphen, Meijerinkpad 1 in Zutphen.  

Inschrijven voor proefritten kan via de knop in het onderstaande groene veld. Kies de gewenste auto’s en geef het voorkeurtijdstip op. Maar spontaan langskomen kan natuurlijk ook. Het aanbod bestaat op dit moment uit Audi, BYD, Citroën, Cupra, Dacia, Fiat, Ford, Hyundai, Kia, Maxus, Mazda, Mercedes-Benz, MG, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Skoda, Subaru, Tesla, Toyota, Volkswagen en Volvo.
 

De organisatie van dit oorspronkelijke Zutphense initiatief is in handen van opleiding Aventus in Apeldoorn. Haar Automotive-studenten doen ook de proefritbegeleiding. Vrijwilligers van de Vereniging Elektrische Rijders (VER) zijn aanwezig en stellen veel praktijkervaring beschikbaar. Zij hebben soms net wat andere inzichten dan de verkopers.  

De keuze aan elektrische auto’s wordt steeds groter. Inmiddels kost de goedkoopste elektrische auto - na aftrek van subsidie - zelfs minder dan de goedkoopste benzineauto. Ook de tweedehands markt geeft een steeds groter aanbod. Goede redenen om in de praktijk te ervaren hoe het rijdt.  

Ook dit jaar zijn elektrische bestelauto’s aanwezig. Door de komst van zero-emissie zones in de binnensteden van Deventer, Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen oriënteren steeds meer ondernemers zich hierop. Ook een wijziging van de BPM-wetgeving en afbouw van de SEBA-subsidieregeling speelt daarbij een rol.

Experience Day - Zutphen

  • 15 Juni 2024 10.00 - 16.00
  • Sportcomplex FC Zutphen, Meijerinkpad 1, Zutphen
       Aanmelden voor het evenement
  
Even geduld a.u.b