Informatieavond Elektrisch Rijden

Voor steeds meer automobilisten wordt elektrisch rijden interessant. Om alle vragen over het nieuwe rijden en ‘tanken’ te beantwoorden, organiseren drie energiecoöperaties in de Stedendriehoek elk een informatieavond. Dit vindt plaats in Zutphen, Twello en Deventer. Op 28 mei ben je 's avonds welkom in Twello. 

Samen met Vereniging van Elektrische Rijders (VER) geven hun laadcoaches inzicht in de actieradius in de praktijk, (laad)kosten, het laden thuis of in de wijk en onderweg, laadpassen, laadboxen en waarop je moet letten bij tweedehands. Er komen inmiddels minder dure modellen op de markt. En ook door een groter aanbod tweedehands komt elektrisch rijden voor meer particulieren binnen handbereik.  

Ook leggen ze uit hoe je met ‘slim laden’ het stroomnet kunt ontzien. Bij voorkeur met echt groene stroom van de energiecoöperatie of van eigen zonnepanelen. Laadcoach John Wolthuis van ZutphenEnergie benoemt ook de energiebesparing: “Dat komt omdat het energierendement van een benzineauto maar 30% tot 35% is. Veel energie verdwijnt als warmte via koelsysteem en uitlaat. Met het rendement van 90% voor een elektrische auto bespaar je dus veel energie.”  

De informatieavonden beginnen om 19.30 uur en de toegang is gratis. ZutphenEnergie houdt deze op donderdag 23 mei in de Energiewinkel aan de Overwelving naast C&A. Voor Energierijk Voorst is dit op dinsdag 28 mei in Sportcafé Sporthal Jachtlust, Jachtlustplein 7 in Twello. En de Deventer Energie Coöperatie houdt het op donderdag 30 mei in het Duurzaamheidscentrum, Grote Kerkhof 1 in Deventer. Wel graag via email je aanmelden bij de energiecoöperatie.
Voor iedereen

Informatieavond Elektrisch Rijden

Toegang voor dit evenement is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk door een e-mail te sturen naar kees.huijbers@energierijkvoorst.nl. 

Het evenement vindt om 19:30 uur plaats in het sportcafé van Sporthal Jachtlust in Twello. 
Even geduld a.u.b