Betrapt: elektrische Maserati GranTurismo

Gepubliceerd op: 14 juni 2021

Turijn

De productie van de compleet nieuwe GranTurismo en GranCabrio vindt straks plaats in de fabriek in Turijn. Maserati trapt in 2022 af met de GranTurismo: de allereerste, volledig elektrische Maserati. De GranCabrio moet niet veel later volgen. Ook werkt Maserati aan een elektrische versie van de MC20. Die wordt gebouwd in de fabriek van Maserati in Modena. Overigens komt er naar verluidt ook een GranTurismo met biturbo V6-benzinemotor.

Testwerkzaamheden

Vooruitlopend op de lancering van de nieuwe Maserati GranTurismo ondergaan de prototype-auto’s momenteel een periode van intensieve tests op de openbare weg en het circuit, onder uiteenlopende condities, om waardevolle data te vergaren voor de setup van de definitieve productieversie.

Eerste Maserati GranTurismo

De GranTurismo was bijzonder lang in productie. Hij debuteerde in 2007 op de autoshow van Genève. De vierpersoons, tweedeurs coupé met een ontwerp van Pininfarina werd vooral geliefd vanwege zijn atmosferische V8-motor van Ferrari: een 4,7-liter V8 met 470 pk en maximaal 520 Nm aan koppel. In 2009 debuteerde de GranCabrio op de internationale autoshow van Frankfurt. Tussen 2007 en het moment van schrijven heeft Maserati meer dan 40.000 exemplaren van de modellen verkocht: 28.805 GranTurismo’s en 11.715 GranCabrio’s.

Het bericht Betrapt: elektrische Maserati GranTurismo verscheen eerst op ZERauto.nl.