Eerste VER Electric Tourrit is groot succes

Gepubliceerd op: 17 april 2023
Afgelopen zondag 16 april vond de allereerste VER Electric Tourrit plaats. Een succesvol evenement, dat nu al smaakt naar meer. 

VER-leden konden zich gratis aanmelden voor de zondagse rit, die hen langs de mooiste plekjes van Noord-Holland leidde. Ondanks een aantal afmeldingen op zondagochtend vulde de parkeerplaats van Camping De Kolibrie zich al snel, met in totaal 26 auto's en zo'n 50 aanmeldingen. 

Gevarieerd veld 
Het veld was zeer divers. Zo was er een VER-lid met een vroege BYD, maar reed ook de kersverse BMW i7 mee. En natuurlijk alles dat daar tussenin zit: van de Peugeot e-208 en Renault Zoe, tot de Hyundai Ioniq 6 en Xpeng P7.   De route was eveneens gevarieerd, en dat zorgde vaak voor bijzondere beelden. Over de Noord-Hollandse dijken was het uitzicht op de 'slinger' aan elektrische auto's fenomenaal. Wie zijn of haar zijruit opende, hoorde bovendien helemaal niks. Dat zorgde er ook voor dat ons bezoek aan de sfeervolle dorpen Bergen en Schoorl voor niemand een probleem was. De stoet aan elektrische auto's was overal bijzonder!

Oriënteren
Na de rit was er nog volop de ruimte om met elkaar over het evenement en vooral alle auto's te praten. Ook was er een aantal niet-elektrische rijders aanwezig, die zich tijdens het evenement weer kon oriënteren in de wereld van elektrische mobiliteit. Een geslaagde dag voor iedereen, dus. We hopen iedereen (en anderen) weer te zien bij een volgende editie!