Eerste teken van leven van Polestar 3, een SUV

Gepubliceerd op: 16 juni 2021

Van exportmarkt naar thuismarkt

“De Polestar 3 wordt in Amerika gebouwd voor Amerikanen”, zegt Thomas Ingenlath, Chief Executive Officer van Polestar. “De Verenigde Staten is daarmee geen exportmarkt meer, maar een thuismarkt. We hebben de auto’s en we hebben de productiecapaciteit om in te zetten op verkoop, omzet en groei.” Overigens wordt de Polestar 3 straks ook ook in China gebouwd.

Verkort de levertijden, beter voor milieu

Dennis Nobelius, Chief Operating Officer bij Polestar, voegt toe: “De productie in de Verenigde Staten verkort de levertijden en de milieu-impact die gepaard gaat met het transporteren van auto’s over de hele wereld. Het zal ook een positief effect hebben op de consumentenprijs van de Polestar 3. Dit alles maakt ons merk nog concurrerender op de belangrijke Amerikaanse afzetmarkt.”

Meer Polestar Spaces

De Verenigde Staten en China zijn samen de twee grootste markten voor elektrische auto’s. De uitbreiding in Amerika gaat niet alleen over de nieuwe modellen, maar zeker ook over de uitbreiding van het netwerk van Spaces. Eind 2021 heeft Polestar Spaces op 25 locaties.

Aerodynamische SUV

De Polestar 3 wordt een aerodynamische SUV, dat verklapt het eerste teaserbeeld alvast. Het model krijgt de nieuwste versie van het native Android Automotive-besturingssysteem, dat debuteerde in de Polestar 2.

Zweden, Verenigd Koninkrijk, China en Verenigde Staten

Polestar heeft zijn hoofdkantoor in Zweden en een R&D-faciliteit in het Verenigd Koninkrijk. Het merk produceert momenteel alleen in China en met de komst van de Polestar 3 straks ook in de Verenigde Staten. Polestar is in handen van het Chinese Geely, moederbedrijf van onder meer Volvo, Lotus, Lynk & Co en Proton. Overigens is Geely ook aandeelhouder van Daimler, het moederbedrijf van Mercedes-Benz.

Het bericht Eerste teken van leven van Polestar 3, een SUV verscheen eerst op ZERauto.nl.