Elektrische auto aangeschaft? Zo verzeker je deze auto op de juiste manier

Gepubliceerd op: 28 maart 2022

WA, WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco?

Als je een elektrische auto gekocht hebt, kun je ongetwijfeld niet wachten om hiermee de weg op te gaan. Wacht daarom vooral niet te lang met een autoverzekering afsluiten. Je moet een auto namelijk verzekeren als je er de openbare weg mee op wilt. Het verzekeren van jouw auto kost over het algemeen niet veel tijd. Je moet alleen wel weten dat er verschillende soorten dekkingen zijn. Bij de meeste verzekeraars kun je kiezen uit de volgende drie dekkingen: wettelijke aansprakelijkheid (WA), WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco. Hieronder lichten we iedere dekking kort toe.

– WA
Verzeker jij jouw elektrische auto enkel voor de wettelijke aansprakelijkheid? Dan wordt alleen de schade die je aan (spullen van) anderen aanricht vergoed. Iedere auto moet minimaal WA verzekerd worden voordat hij de openbare weg op mag.

– WA + Beperkt Casco
Bij de dekking WA + Beperkt Casco ben je niet alleen verzekerd voor schade die je aan (spullen van) anderen aanricht. Ook schade aan je eigen auto door diefstal, inbraak en joyriding, brand, storm en natuur, botsing met een loslopend dier en ruitschade wordt vergoed.

– WA + Volledig Casco (allrisk)
Wie voor WA + Volledig Casco kiest, is in ieder geval verzekerd voor hetgeen we hierboven aanhaalden. Hier houdt het niet bij op, want ook schade aan jouw auto door vandalisme en aanrijding of een botsing wordt namelijk vergoed. Door de uitgebreide dekking wordt deze verzekering ook wel een all risk verzekering auto genoemd.

Wat is de beste autoverzekering voor een elektrische auto?

Nu je weet op welke manieren jij jouw auto kunt verzekeren, ben je vast en zeker benieuwd wat de beste autoverzekering voor een elektrische auto is. Omdat deze auto’s vaak nieuw gekocht worden, hebben ze een hoge dagwaarde. Daarom is het verstandig om zo’n auto allrisk te verzekeren. Je kiest in dat geval voor de dekking WA + Volledig Casco. Deze verzekering wordt het vaakst gekozen voor auto’s jonger dan 6 jaar.

Vergelijk verzekeringen voor elektrische auto’s

Ben je van plan een elektrische auto te verzekeren? Doe dit dan niet bij de eerste beste verzekeraar die je tegenkomt. Als je dit wel doet, betaal je mogelijk onnodig veel premie. Een autoverzekering is namelijk niet overal even duur. Daarom loont autoverzekering vergelijken. Gebruik hier bij voorkeur een vergelijkingssite voor. Hierdoor vind je binnen de kortste keren de goedkoopste verzekering voor je auto.

Het bericht Elektrische auto aangeschaft? Zo verzeker je deze auto op de juiste manier verscheen eerst op ZERauto.nl.