Genesis GV60 heeft ‘glazen bol’ in interieur

Gepubliceerd op: 19 augustus 2021

Genesis GV60: de naam uitgelegd

De naamgeving GV60 valt uit te leggen. De ‘G’ in de naam staat voor Gensis, de letter ‘V’ staat voor ‘Versatility’ (veelzijdigheid). Het getal ‘60’ is het laagste in de line-up van Genesis. Hoe lager het getal, hoe wendbaarder het model. Modellen met een hoger getal bieden meer luxe en zijn volgens de fabrikant ‘eleganter’.

Crystal Sphere

Genesis geeft de GV60 een opvallend design, zowel vanbinnen als vanbuiten. In het interieur valt de Crystal Sphere op: een ‘glazen bol’ waarmee je de Shift By Wire-automaat kunt bedienen. Deze bol kan draaien en toont diverse kleuren. Een bijzonder element.

Techniek van IONIQ 5 en EV6

Het getoonde model betreft overigens de Koreaanse versie van de Genesis GV60. De variant voor de internationale markt wordt in een later stadium vrijgegeven. Technische gegevens maakt Genesis op een later moment bekend. Naar verwachting maakt de GV60 gebruik van verschillende componenten die je ook in de Hyundai IONIQ 5 en Kia EV6 aantreft.

Genesis en Europa

Onder de noemer Genesis Motor Europe komt Genesis – het luxemerk van Hyundai – ook naar de Europese markt. Vanaf de zomer van 2021 wordt Genesis verkocht in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Zwitserland. De verkoop vindt plaats via zogeheten Genesis Studios. De eerste komen in Londen, München en Zürich. Genesis start in Europa met de verkoop van de Genesis G80 sedan en de Genesis GV80 SUV. De nieuwe G70 en GV70 volgen later. De Electrified G80 wordt de eerste volledig elektrische Genesis voor de Europese markt. Ook deze GV60 komt naar Europa. Over de komst van Genesis naar Nederland is nog niets besloten door de Hyundai-importeur.

Het bericht Genesis GV60 heeft ‘glazen bol’ in interieur verscheen eerst op ZERauto.nl.