Fastned wint Gouden Stekker 2023!

Gepubliceerd op: 27 november 2023
Fastned, ’s lands grootste aanbieder op het gebied van snelladen, is bekroond met de prestigieuze Gouden Stekker 2023, uitgereikt door de Vereniging Elektrische Rijders (VER). Deze eervolle onderscheiding wordt sinds 2017 toegekend aan personen en organisaties die op buitengewone wijze hebben bijgedragen aan de bevordering van elektrisch rijden in diverse aspecten, waaronder bestuurlijke inzet en informatieverstrekking.  

De Gouden Stekker 2023 is toegekend aan Fastned vanwege haar uitzonderlijke inzet en bijdrage aan de ontwikkeling van elektrisch rijden, niet alleen in Nederland maar ook in de rest van Europa. Fastned heeft een prominentie positie verworven in de EV-markt door haar toewijding aan het uitbreiden van laadinfrastructuur en het bevorderen van duurzame mobiliteit. VER-voorzitter Leonie van den Beuken reikte de prijs uit tijdens Fully Charged Live Europe in Amsterdam.    

Fastned, in 2012 opgericht door Bart Lubbers en Michiel Langezaal, heeft een dekkend netwerk van snellaadstations in Nederland en andere Europese landen, zoals Duitsland, België, Frankrijk, Engeland en Zwitserland. De laadstations zijn ontworpen om elektrische voertuigen snel, eenvoudig en efficiënt op te laden, waardoor de drempel voor elektrisch rijden aanzienlijk wordt verlaagd.  

Cruciale rol

Marina van Helvoort, directeur van de VER, prees Fastned en merkte op: "Fastned heeft een cruciale rol gespeeld in het faciliteren van elektrisch rijden door het aanbieden van hoogwaardige laadinfrastructuur. Hun inzet draagt bij aan het vergroten van het vertrouwen van zowel aspirant als ervaren EV-rijders."  

De Gouden Stekker is een erkenning van de impact van Fastned op het bevorderen van duurzame mobiliteit en het creëren van een infrastructuur die essentieel is voor de groei van elektrisch rijden. Fastned blijft zich inzetten voor innovatie en duurzaamheid en kijkt uit naar een blijvende bijdrage aan de groei van elektrisch rijden in de komende jaren.  Eerdere winnaars

De Gouden Stekker werd eerder uitgereikt aan de Gemeente Zoetermeer (koploper laadpalenbeleid), Maarten Hachmang (laadpastop10 en bijdrage aan transparantie laadtarieven), Auke Hoekstra (onderzoeker en debunker van fake news over EVs), Wiebe Wakker (wereldberoemd met zijn EV wereldreis), Arne Brethouwer (oprichter EV Database) en Bert Klerk (o.a. oud voorzitter NAL en Formule E-Team).