Grootste onafhankelijke EV showroom van Nederland geopend!

Gepubliceerd op: 23 juni 2022
In de grootste onafhankelijke EV showroom van Nederland kunnen potentiële EV-rijders eenvoudig een afspraak kunnen maken met een elektrische rijder in de buurt, om een proefritje te maken of ervaringen te horen met een specifiek model. Laagdrempelig en onafhankelijk. Niet voor niets is de naam van de showroom ‘Sturen bij je buren: Eerlijk advies en proefrijden bij elektrische rijders in jouw buurt.’  

Uit onderzoek van ANWB en VER/RVO blijkt dat mensen bij wie iemand in de omgeving elektrisch rijdt, positiever zijn over elektrisch rijden en vaker zijn geïnteresseerd in elektrisch rijden. Maar liefst 65% van alle EV-rijders voelt zich erg of heel erg een ambassadeur voor elektrisch rijden. 43% van de EV-rijders laat anderen erg of heel erg vaak in hun elektrische auto rijden. De beste ambassadeur voor elektrisch rijden is de elektrisch rijder zelf. Dit principe wordt uitgebouwd in de grootste EV showroom van Nederland. 
Via de grootste elektrische auto website  van Nederland (EVdatabase) kunnen potentiële elektrisch rijders vanaf vandaag een afspraak maken met een ervaren berijder van dat betreffende model bij hen in de buurt. Geïnteresseerde potentiële bestuurders kunnen op basis van hun vragen een ervaringsdeskundige bij hun in de buurt zoeken, die hetzelfde profiel heeft. 

Het project Sturen bij je Buren is een initiatief van de Vereniging Elektrische Rijders (VER). Marina van Helvoort, directeur VER: “Bij Sturen bij je buren zijn al heel veel elektrische auto’s te vinden waarvan de eigenaar in je eigen regio op al je vragen antwoord kan geven. Iedereen die overweegt elektrisch te rijden is welkom. We roepen  elektrische rijders op om ook mee te doen, zodat er voor iedere elektrische auto een ervaringsdeskundige in de buurt beschikbaar is voor vragen of een proefritje.”