Hyundai heeft N-performanceversie IONIQ 5 serieus in overweging

Gepubliceerd op: 02 juli 2021

Vrij korte levenscyclus

“Een N-versie van de elektrische IONIQ 5 is mogelijk. We denken serieus na om een dergelijke versie uit te brengen. We moeten daar alleen niet al te lang mee wachten gezien de tegenwoordig vrij korte levenscyclus van een model van ongeveer 5 tot 6 jaar, waarbij vaak na 2,5 of 3 jaar een model lifecycle update plaatsvindt”, aldus Van Nuffel.

Aandrijflijn Kia EV6 GT

Hyundai heeft de technologie voor een snelle IONIQ 5 in huis, aangezien zustermerk Kia al een Kia EV6 GT heeft aangekondigd met 584 pk. Hyundai kan die aandrijflijn zo overnemen en toepassen in de IONIQ 5. “Officieel hebben we nog geen groen licht gegeven, maar dat we een N-versie van de Hyundai IONIQ 5 serieus in overweging hebben staat vast.”

Specificaties EV6 GT

De GT is het topmodel in de line-up van de Kia EV6. Deze versie sprint in 3,5 seconden van 0 naar 100 km/u. Hij beschikt standaard over vierwielaandrijving (AWD) en een 77,4 kWh sterke accu. De twee performance elektromotoren produceren bij elkaar 430 kW / 584 pk. Kenmerken van de EV6 GT zijn de GT-bumpers, 21-inch lichtmetalen wielen en de Performance remmen met neongroene remklauwen. Vanbinnen zijn de met suède afgewerkte sportstoelen echte eyecatchers. Ook standaard op dit topmodel zijn het elektronisch instelbare onderstel en het elektronische sperdifferentieel. De EV6 GT (met circa 400 kilometer bereik) heeft een vanafprijs van 63.595 euro en is leverbaar in het vierde kwartaal van 2022.

Reken voor een potentiële N-versie van de Hyundai IONIQ 5 op een soortgelijke vanafprijs. Een marktintroductie van de IONIQ 5 N in het vierde kwartaal van 2022 is mogelijk.

*De hoofdfoto in dit nieuwsbericht is een photoshop gemaakt door onze redactie.

Het bericht Hyundai heeft N-performanceversie IONIQ 5 serieus in overweging verscheen eerst op ZERauto.nl.