De volgende VER-auto: Toyota bZ4X

Gepubliceerd op: 02 augustus 2023
We hebben inmiddels afscheid genomen van de Renault Megane E-Tech Electric, maar stellen nu de volgende auto aan je voor. Deze maand rijden we in de Toyota bZ4X!

Dat is de allereerste vol-elektrische auto van het Japanse merk. Kenners weten dat dit niet de eerste EV is die Toyota heeft gebouwd, maar het is wel het eerste elektromodel dat in serieproductie gaat. 

Concurrent van Ioniq 5
De bZ4X is een SUV die 4,7 meter lang is, en daarmee in het segment van auto's als de Kia EV6, Hyundai Ioniq 5, Tesla Model Y en Volkswagen ID.4 valt. Met een accucapaciteit van netto 64 kWh komt de Toyota bZ4X op papier 516 kilometer ver. Laden kan met 11 (AC) of 150 (DC) kW. 

Maar dat zijn allemaal cijfers! We willen jullie natuurlijk vertellen hoe de Toyota bZ4X het in de praktijk doet. Daarom gaan we er een maand mee rijden en over schrijven, maar we gaan 'm ook met jullie delen. Ben je geïnteresseerd in een proefrit met de auto, geef je dan op via info@evrijders.nl. Dan kun jij de auto ook zelf ervaren en alles over onze testperiode horen. 

Foto: Igor Stuifzand