Jaguar gaat elektrische E-types bouwen

Gepubliceerd op: 24 augustus 2018

Elektrische aandrijving

Jaguar Classic zal originele E types op aanvraag ombouwen en voorzien van elektrische aandrijving. De bouw – of beter gezegd ombouw – vindt plaats bij Classic Works in Coventry, fameus om de buitengewoon fraaie E-type Reborn restoraties. Eigenaren van een E-type kunnen ook hun eigen auto laten voorzien van elektrische aandrijving. Jaguar voert aanpassingen zo uit dat het altijd mogelijk is om de auto weer te voorzien van zijn oorspronkelijke aandrijflijn met verbrandingsmotor.

Jaguar Classic E-type Zero Concept

170 kilometer range

Jaguar Classic verwacht een actieradius van 170 kilometer te kunnen realiseren op een volle acculading. Het lage gewicht van de auto en zijn geringe luchtweerstand zijn daarbij een voordeel. Er bestaat een prototype met een 40 kWh lithium-ion batterij die in zes tot zeven uur weer volledig is op te laden. De elektromotor ligt direct achter de batterij, op de plek van de oorspronkelijke versnellingsbak. Een nieuwe aandrijfas loodst de kracht naar het originele differentieel en de eindoverbrenging.

Jaguar Classic E-type Zero Concept

Nagenoeg geheel origineel

De Jaguar E-type Zero concept is nagenoeg geheel origineel, met uitzondering van de elektrische aandrijflijn, het aangepaste instrumentarium en het dashboard met touchscreen infotainment dan. LED-koplampen zijn eveneens bestelbaar.

Jaguar Classic E-type Zero Concept

Conversie relatief makkelijk

Toevallig heeft de elektrische aandrijflijn vrijwel dezelfde afmetingen en gewicht als de benzinemotor en versnellingsbak. Om die reden konden de structuur, wielophanging en remmen van het origineel ongewijzigd blijven. Met andere woorden: de conversie is relatief makkelijk uit te voeren.

2020

Exacte technische specificaties en prijzen maakt Jaguar Classic later bekend. Jaguar Classic wil eerst de belangstelling van potentiële E-type Zero kopers polsen. Naar verwachting worden de eerste exemplaren medio 2020 in productie genomen.

Jaguar Classic E-type Zero Concept

Jaguar Classic E-type Zero Concept

Het bericht Jaguar gaat elektrische E-types bouwen verscheen eerst op ZERauto.nl.