Deze laadpaal in Katwijk aan Zee werkt al een halfjaar niet

Gepubliceerd op: 12 maart 2024
Als je als elektrische rijder afhankelijk bent van publieke laadpalen, is het van groot belang dat ze werken. In Katwijk aan Zee staat een paal die al een halfjaar niet beschikbaar is, tot grote ergernis van omwonenden. 

Wie langs de laadpaal in de Katwijkse wijk Zanderij staat, ziet er op het eerste oog aantrekkelijk uit. De parkeerplekken zijn mooi groot en er staat niemand aan de paal. Dat heeft een reden: deze is al een hele tijd onbeschikbaar. 26 dagen geleden is er voor het eerst een storing gemeld op het platform van ChargeProb, maar in werkelijkheid is de paal al sinds september 2023 buiten dienst. Bewoners kunnen al meer dan een halfjaar hun auto's niet via deze paal opladen.

En dat is een probleem, want zij zijn afhankelijk van deze publieke palen. In de wijk hebben namelijk maar weinig mensen een eigen oprit en daarmee de mogelijkheid om een eigen laadpaal te installeren. Wie elektrisch rijdt, zal de stroom dus via de publieke laadpalen in de wijk moeten krijgen. 

Parkeerdruk
Door de defecte laadpaal ontstaat er elders in de wijk parkeerdruk bij de palen die wél werken. Dat zijn er niet al te veel, dus de elektrische rijders in deze wijk hopen dat het betreffende laadpunt snel wordt gemaakt. Zij stellen dat het elektrisch rijden op deze manier een stuk onaantrekkelijker wordt. Maanden lang leek er geen schot in de reparatie te zitten, maar inmiddels is er op ChargeProb gereageerd op de storing. 
"We hebben de storing gecontroleerd en bevestigen dat de laadpaal inderdaad buiten werking is. We hebben onmiddellijk onze servicepartner op de hoogte gebracht. Vanwege schade aan de lader kan het onderzoek naar de storing en het herstel ervan mogelijk wat meer tijd in beslag nemen om de veiligheid te waarborgen. We doen ons uiterste best om de lader zo snel mogelijk te herstellen", aldus de laadpaalbeheerder. 

Wil je ook storingen melden of de status van laadpalen in de gaten houden, maak dan gebruik van ChargeProb. Doe je een melding, dan word je ook automatisch op de hoogte gehouden van de afhandeling.