Mercedes-Benz EQ Silver Arrow: historisch verantwoord

Gepubliceerd op: 27 augustus 2018

432,7 km/u

De W 125 is een paradepaardje van Mercedes-Benz. Bij het vormgeven van de carrosserie van deze racer lieten de designers zich in 1937 inspireren door de luchtvaartindustrie. Rudolf Caracciola wist met de W 125 recordwagen een snelheid van 432,7 km/u te noteren op de autobahn A5 tussen Frankfurt en Darmstadt, waarbij een gemiddelde werd genomen van de snelheid op de heen- en terugweg. Dit snelheidsrecord op de openbare weg hield stand tot november 2017.

Mercedes-Benz EQ Silver Arrow

Zilverpijlen

“Meer dan tachtig jaar geleden lieten de klassieke zilverpijlen zien dat Mercedes-Benz een pionier was op het gebied van snelheid dankzij onder meer hun gestroomlijnde vorm”, zegt Gorden Wagener, Chief Design Officer bij Daimler AG. “De EQ Silver Arrow showcar borduurt voort op dit verleden. Deze auto focust op maximale acceleratie en puur rijplezier, belichaamt vooruitstrevende luxe en geeft een voorproefje van ons toekomstig design. Als gevolg hiervan is de showcar de ultieme uiting van de vormentaal van ons nieuwe product- en technologiemerk EQ.”

Mercedes-Benz EQ Silver Arrow

Alubeam silver

Goed, dat even terzijde. Wat valt er te vertellen over deze EQ Silver Arrow showcar? Laten we beginnen met de lakkleur: alubeam silver. Dit lijkt sterk op de kleur van de historische ’Silberpfeilen‘ die, om gewichtsredenen, niet over een witte laklaag beschikten. De carrosseriestructuur van de showcar is vervaardigd van carbon.

Gebogen panoramadisplay

In het interieur bespeuren we leder, geborsteld aluminium, walnotenhout én een digitale cockpit. Deze cockpit beschikt over een gebogen panoramadisplay met achterprojectie en een touchscreen dat in het stuurwiel is geïntegreerd. Het bestuurderscompartiment kan naar voren worden geklapt.

Mercedes-Benz EQ Silver Arrow

Slechts 1 meter breed

De proporties van deze showcar zijn bijzonder. Hij is ongeveer 5,3 meter lang en ongeveer 1 meter breed. Kijk ook vooral naar de gedeeltelijk vrijstaande multispaaks wielen. We tellen 168 spaken per wiel. Deze zijn gelakt in roségoud, een typisch kenmerk van het nieuwe merk EQ. Dit nieuwe submerk focust zich volledig op elektromobiliteit en bijbehorende services. De bandbreedte loopt van elektrische auto’s via wallboxen en oplaadservices tot private energieopslagunits. Mercedes-Benz verkoopt in de toekomst elektrische auto’s onder de naam EQ. De naam staat voor ‘electric intelligence’.

Elektrisch

Dat deze EQ Silver Arrow om die reden elektrisch is, zal je daarom niets verbazen. Hij heeft een systeemvermogen van 750  pk (550 kW) en een platte acuu (80 kWh) die in de bodemplaat is verwerkt. De actieradius komt uit op 400 kilometer (WLTP).

Het bericht Mercedes-Benz EQ Silver Arrow: historisch verantwoord verscheen eerst op ZERauto.nl.