Mercedes-Benz pakt uit op IAA Mobility: vijf volledig elektrische modellen

Gepubliceerd op: 30 juli 2021

Stroomversnelling

De elektrificatie van het volledige portfolio is bij Mercedes-Benz in een stroomversnelling gekomen. Op de IAA beleven dan ook verschillende volledig elektrische modellen hun wereldpremières: de EQE, de eerste accu-elektrische luxe limousine van Mercedes-AMG, en een concept car die laat zien hoe Mercedes-Maybach het tijdperk van elektromobiliteit ingaat. De EQB viert tijdens de IAA zijn Europese première en smart geeft aan de hand van een showcar een preview van het eerste model van de nieuwe generatie volledig elektrische auto’s.

Mercedes-Benz EQE

Mercedes-EQ laat met de EQE zien hoe sportief en tegelijkertijd comfortabel een elektrische businesslimousine kan zijn. De auto combineert een dynamisch rijgedrag met ontspannen rijden – en creëert een nieuwe norm in zijn klasse. Hetzelfde geldt voor de royale ruimte in het interieur. De carrosserie, die zich kenmerkt door het ‘one bow’-design, geeft de EQE een atletische uitstraling. Het interieur van de EQE is in grote lijnen gelijk aan dat van de EQS.

Elektrische auto van Mercedes-AMG

Met de eerste accu-elektrische luxe limousine van Mercedes-AMG geeft het merk een duidelijk commitment af hoe het een volledig elektrisch model kan combineren met typische AMG-kenmerken. Dat geldt niet alleen voor de prestaties, maar ook voor de emotionele rijervaring.

Studiemodel Mercedes-Maybach

De concept car van Mercedes-Maybach geeft een eerste, gedetailleerde indruk van hoe de 100-jarige traditie van ultieme automotive luxe in een nieuw tijdperk kan worden voortgezet.

Mercedes-Benz EQB

De ruime EQB is een echt ruimtewonder en daarmee perfect geschikt voor dagelijks gebruik. Na zijn première in China maakt de volledig elektrische zevenzitter nu zijn showdebuut in Europa.

Performance-hybride van AMG

Mercedes-AMG presenteert daarnaast zijn eerste performance-hybrid uit Affalterbach, onder het technologielabel E Performance.

Andere wereldpremières

Andere wereldpremières van Mercedes-Benz zijn de S-Klasse GUARD en de eerste C-Klasse All-Terrain.

Het bericht Mercedes-Benz pakt uit op IAA Mobility: vijf volledig elektrische modellen verscheen eerst op ZERauto.nl.