MG5 Electric: een bereikbare elektrische stationwagon

Gepubliceerd op: 07 oktober 2021

Meer betaalbaar

De huidige ontwikkelingen in het elektrische autosegment laten zien dat er veel nieuwe elektrische modellen in de duurdere premiumklasse verschijnen. Ondertussen is er een toenemende vraag naar moderne, veilige en praktische elektrische auto’s die betaalbaar zijn voor het grote publiek.

MG5 Electric

De nieuwe MG5 Electric beantwoordt aan die toenemende vraag. Het gaat hier om ‘s werelds eerste volledig elektrische, betaalbare stationwagen.

Bagageruimte

Met een bagageruimte van 479 liter die met neergeklapte achterbank kan worden uitgebreid tot bijna 1.400 liter, biedt de MG5 Electric volop gebruiksgemak. Het nieuwe MG iSmart-connectiviteitssysteem behoort tot de standaarduitrusting.

Aandrijflijn

De voorwielen van de MG5 Electric worden aangedreven door een elektromotor die 115 kW (156 pk) en 260 Nm koppel produceert. De MG5 Electric wordt in eerste instantie aangeboden met een 61,1 kWh-batterij en een actieradius van 400 km (WLTP).

Kleinere batterij volgt later

In een later stadium zal ook een versie met een 50,3 kWh-batterij worden aangeboden, die een WLTP-actieradius van 320 km biedt. Beide batterijversies kunnen extra snel laden bij een laadpunt met wisselstroom (AC) dankzij de 11 kW 3-fasen boordlader.

Vanafprijs onder 30 mille

De nieuwe MG5 Electric arriveert in het eerste kwartaal van 2022 bij de Europese MG Brand Stores, met keuze uit twee uitrustingsniveaus (Comfort en Luxury) en prijzen die beginnen onder de 30.000 euro.

Het bericht MG5 Electric: een bereikbare elektrische stationwagon verscheen eerst op ZERauto.nl.