Prijswinnaars VER-Prijsvraag tweedehands elektrische auto's

Gepubliceerd op: 08 februari 2019

Prijsvraag

In 2018 hadden wij een prijsvraag voor het beste idee om tweedehands elektrische auto's te promoten. De eerste prijs was een slimme lader van Zappi en de tweede prijs een weekend in de Tesla Model X van VER-bestuurslid Vincent Everts. 

Winnaars & Antwoorden

#1) Sander Bel
Een duidelijke rekenmodule waar je twee auto's met elkaar kunt vergelijken op Total cost of ownership. Je kiest twee auto's uit (ICE en E bijvoorbeeld), geeft de belangrijkste parameters in (zoals benzine/elektriciteitsprijs, aantal km/jaar etc). Vervolgens kun je dan zien wat de prijs per jaar is of over de tijd dat je de auto wilt rijden. Dit is voor de meeste mensen best ingewikkeld om zelf te doen, dus zou denk ik erg nuttig zijn (en aantonen dat in veel gevallen E goedkoper is, ondanks een hogere aanschafprijs!).

#2) Jeffrey van Vegten 
(nog) Meer praktische koophulp bieden. Middels de huidige EV app. Kenteken van de 2e hands EV scannen of invoeren dan huidige wagen invoeren. En daarmee meeste praktische gegevens vergelijkbaar laten zien in km woon-werk afstand en kostprijzen verschil brandstof. Het heel duidelijk maken dat de running costs van een EV vele maken minder is dan de fossiel verbrander. Met dat verschil bedrag kan je prima sparen voor je next gen EV. En voor zonnepaneel eigenaren aangeven dat je ook puur je zonnestroom kan benutten (zappi lader iig) waardoor je zonnepanelen ook sneller terugverdiend zijn.

#3) Alexander Haccou 
Het zou mooi zijn als een onafhankelijke partij (TUV-KEMA-TNO oid) een test kan ontwikkelen voor de status van de accu: dan weet je wat je koopt (2e hands).

Ritje Model X

2de-prijswinnaar Jeffrey van Vegten mocht 3 dagen de Tesla Model X van Vincent lenen. Een leuke video als je wilt weten wat je van de Model X kunt verwachten als je er nog nooit in hebt gereden!

https://www.youtube.com/watch?v=b0ym3eSbjaM

Bekendmaking winnaars

VER-bestuurslid Marc Bolier maakte tijdens de laatste VER-Meeting over Slim Laden de winnaars bekend! Bekijk hier alle presentaties van de VER-meeting.

https://www.youtube.com/watch?v=t9DdAJFPQKU