Stekker en de VER gaan samen slim laden op de kaart zetten

Gepubliceerd op: 19 april 2024
Een van de manieren om de huidige problematiek rondom netcongestie tegen te gaan, is door elektrische auto’s slimmer op te laden. Daarom bundelen Stekker en de Vereniging Elektrische Rijders hun krachten en zullen ze samenwerken om Nederland op grotere schaal kennis te laten maken met slim laden. 

De VER zet zich al jaren in om de transitie naar een emissievrij wagenpark te versnellen, door mensen van juiste en onafhankelijke informatie te voorzien en hen te helpen in de overstap naar een emissievrije auto. Om meer elektrische auto’s op ons wegennet toe te laten, is het echter van belang dat - reeds bestaande en aanstaande - problemen rondom netcongestie vermeden worden. Dat kan onder andere door elektrische auto’s op grote schaal slim op te laden, op momenten dat er bijvoorbeeld weinig van het stroomnet gevraagd wordt of er juist veel duurzame energie is. 

Community, lobby en specialisatie
Om meer mensen kennis te laten maken met en toegang te geven tot slim laden, gaan Stekker en de Vereniging Elektrische Rijders samenwerken onder de noemer Vriend van VER. Daarmee wordt Stekker onderdeel van de community van de VER en steunt het de belangenvereniging in diens werkzaamheden en lobby-activiteiten. De VER profiteert aan haar kant van de kennis en specialisatie van Stekker op het gebied van slim laden, en zal haar leden op die manier kunnen informeren en enthousiasmeren om hun laadgedrag aan te passen. Tevens is er in de samenwerking ruimte voor gezamenlijke initiatieven, bijvoorbeeld op het gebied van de organisatie van evenementen of het maken van een aanbod in het Ledenvoordeel van de VER. 

“Stekker en de VER vormen de perfecte partnership in onze gedeelde ambitie om de energietransitie te versnellen. Om elektrisch rijden te stimuleren, zullen we gezamenlijk slimmer om moeten gaan met de beperkte ruimte op het elektriciteitsnet. Slim laden is hiervoor essentieel”, vertelt Marijn Hooghoudt, Business Development Manager van Stekker. 
Belang van slim laden
“Netcongestie en het slim opladen van elektrische auto’s zijn twee heel belangrijke thema’s voor onze organisatie en onze leden”, stelt Marina van Helvoort, directeur van de VER. “Daarom zijn we heel blij met de uitbreiding van kennis en expertise binnen ons netwerk van vrienden, waarmee we onze leden kunnen voorzien van de juiste informatie. We kijken ernaar uit om samen met Stekker het belang van slim laden te benadrukken en te laten zien dat een grootschalige implementatie heel veel problemen op het elektriciteitsnet kan opvangen.”

Meer weten over Stekker? Kijk dan eens rond op hun website!