Terugblik: EV Experience 2023 op Circuit Zandvoort

Gepubliceerd op: 27 september 2023
Drie dagen regen, terwijl er 150 elektrische auto's klaarstaan om over een nat circuit te rijden. Dat klinkt niet als een goed idee, maar de EV Experience was ook dit jaar een prachtig evenement. Uiteraard was de VER ook aanwezig, in de tent en op het podium!

De VER is momenteel namelijk belangrijker dan ooit. Er heerst namelijk nogal wat onzekerheid rondom de elektrische auto. De motorrijtuigenbelasting voor EV's zal per 2026 namelijk flink stijgen en ook is er nog altijd veel onduidelijkheid rondom prijzen bij de laadpaal. En echt goedkope en bruikbare elektrische auto's? Ook daar wacht de consument nog altijd op. Precies daar kan de VER het verschil maken!

Belang van de VER
Dat verhaal konden we vorige week dan ook goed vertellen. Per dag trokken er 12 ambassadeurs de VER-polo (en in dit geval ook de jas) aan om in gesprek te gaan met alle bezoekers over elektrisch rijden. Om zorgen weg te nemen, het belang van onze vereniging te benoemen en anderen te inspireren om tóch de duurzame keuze te maken. 


Ook verzorgden we dit jaar weer een aantal sessies voor bezoekers, ditmaal op de zogenoemde EV Stage bij het eetplein, centraal op de paddock. Daar hadden we het over allerlei onderwerpen. Zo spraken we met autojournalist Werner Budding en mobiliteitsexpert bij Arval, Arjos Bot, over de opmars van de Chinese EV. En hoeveel range is tegenwoordig nou echt relevant? Arne Brethouwer, oprichter van EV Database, en Patrick Schipper, specialist duurzame mobiliteit, deelden hun kijk op die kwestie.

Politiek
Verder bespraken we het politieke speelveld rondom EV's met Maarten van Biezen, hadden we het met techjournalist en auteur Jeroen Horlings over fabels rondom elektrisch rijden en legde onze eigen Robert van Gent alles uit over het laden van een elektrische auto. 
Kortom: het was een zeer geslaagd evenement. Temeer ook omdat er dit jaar tal van nieuwe merken en modellen stonden om mee kennis te maken. Hyundai bracht zomaar de Ioniq 5 N mee, terwijl nieuwkomers als Zeekr, BYD, Nio en Smart ook flink uitpakten met nieuwe modellen. En heel gaaf: Tesla stond er met de hevig vernieuwde Tesla Model 3!

Nieuwe evenementen
Wil je er volgend jaar ook bij zijn, mogelijk als ambassadeur? Dan kun je al de nieuwe datum voor de EV Experience in je agenda zetten. Plus: er komt volgend jaar een Belgisch evenement bij!

EV Experience Circuit Zolder (België): 28, 29 en 30 juni 2024
EV Experience Zandvoort: 26, 27 en 28 september 2024

Dank aan alle vrijwilligers die van de 2023-editie een groot succes hebben gemaakt!