Update voor elektrische BMW iX3, nu met blauw pookje in interieur

Gepubliceerd op: 11 augustus 2021

Grotere nierengrille

Vernieuwingen aan de BMW iX3 zijn onder andere de nieuw ontworpen koplampen, een groter uitgevallen BMW nierengrille en de brede instaplijsten. De nierengrille heeft is voorzien van een omlijsting uit één stuk. Die is uitgevoerd in Pearl-effect chroom met een blauw accent – in de bekende BMW i stijl – langs de binnenrand. De panelen in de grille hebben een gaasachtige structuur en zijn voorzien van het BMW i logo.

Plattere koplampen

De koplampen zijn ongeveer 10 mm platter dan voorheen. De BMW iX3 is voorzien van adaptieve LED koplampen met matrixfunctie en variabele verdeling van de lichtbundel. Bochtverlichting en BMW Selective Beam, de niet-verblindende grootlichtassistent, zijn daarbij ook inbegrepen. Optioneel zijn adaptieve LED koplampen met BMW Laserlight. Bij snelheden boven de 60 km/u vergroot de Laserlight module de lengte van de lichtbundel tot maximaal 650 meter en volgt die de loop van de weg. Blauwe accenten in de L-vormige lichtelementen van de dagrijverlichting wijzen op de hoogst moderne koplamptechnologie.

M Sportpakket

Het standaard M Sportpakket verhoogt de dynamische uitstraling van de nieuwe BMW iX3. Het pakket omvat onder meer een sportief gevormde voorbumper. De onderste opening is voortaan groter en voorzien van een actieve klep met tien standen om de koeling van de aandrijving en de remmen te reguleren. De Air Curtains op de hoeken van de voorbumper hebben nu een L-vorm en zijn voorzien van blauwe accenten.

De Air Breathers op de zijpanelen voor zijn nu ook van een M specifiek design terwijl de blauwe accentlijn in de dorpels is vervallen. De achterbumper heeft extra gespierde vormen en de buitenste elementen van de diffusor zijn uitgevoerd in BMW i Blau. De contouren van de Full LED achterlichten zijn voorzien van een zwarte omlijsting. De opvallende uitstraling onderscheidt zich in het donker met de scherpe, driedimensionale tangvorm met geïntegreerde horizontale richtingaanwijzer.

BMW iX3
BMW iX3
BMW iX3
BMW iX3
BMW iX3
BMW iX3
BMW iX3
BMW iX3
BMW iX3
BMW iX3
BMW iX3
BMW iX3
BMW iX3
BMW iX3
BMW iX3

Sportstoelen voortaan standaard in BMW iX3

In het interieur zijn sportstoelen met extra zijdelingse steun nu standaard. Deze zijn standaard bekleed in het nieuwe geperforeerde Sensatec in Black of Cognac, optioneel is Vernasca lederen bekleding in Mokka, Oyster of Schwarz met contrasterend blauw stiksel. Het model heeft daarnaast een modern Touch Control Display in de middenconsole en nieuw vormgegeven schakelaars in het midden van het dashboard. De BMW Live Cockpit Professional is eveneens standaard en is voorzien van een display waarvan de schermgrootte is vergroot tot 12,3 inch.

BMW i Blau

Blauwe accenten op de versnellingspook, de Start-Stop knop – voortaan in de middenconsole – en het BMW logo op het stuur verwijzen naar de puur elektrische aandrijving van de BMW iX3. Andere modelspecifieke kenmerken zijn de modelaanduiding op de middenconsole, instaplijsten met het nieuwe BMW i logo en elementen in het instrumentenpaneel en Control Display die verwijzen naar de volledig elektrische aandrijving. Net als de standaard aanwezige Ambiance verlichting als basis de BMW i Blau setting heeft.

Het nu standaard M Sportpakket omvat zowel hemelbekleding in Anthrazite en interieurlijsten in het nieuwe Rhombicle Dark. Er is keuze uit drie varianten voor de interieurlijsten.

Twee uitrustingsniveaus voor BMW iX3

Executive
De Executive heeft onder meer metallic lak, 19 inch lichtmetalen wielen, een adaptief onderstel, automatische bediening van de bagageklep, een panoramadak, elektrisch verstelbare stoelen, een met leder bekleed M Sportstuurwiel, en automatische
3-zone airconditioning. Ook BMW Live Cockpit Professional is standaard en omvat de BMW Intelligent Personal Assistant, Comfort telefoonvoorbereiding met draadloze oplaadmogelijkheid én de mogelijkheid van Remote Software Updates en de digitale services van BMW Connected Charging. Bij het Connected Pack Professional zijn cloud-based BMW Maps en smartphone integratie voor Apple CarPlay en Android Auto inbegrepen.

High Executive
De uitvoering High Executive heeft wat extra’s, zoals 20 inch lichtmetalen wielen in een nieuwe aerodynamische styling, evenals onder meer geluiddempende beglazing in de voorportieren, Comfort Access, Vernasca lederen bekleding, Parking Assistant Plus, BMW Gesture Control, BMW Head-Up Display en een Harman Kardon Surround Sound System. Verder heeft deze uitvoering ook de BMW IconicSounds Electric functie.

De productie van de nieuwe BMW iX3 gaat in september van start in de fabriek van de joint venture BMW Brilliance Automotive in Shenyang, China.

Het bericht Update voor elektrische BMW iX3, nu met blauw pookje in interieur verscheen eerst op ZERauto.nl.