Volvo C40 Recharge: dit is de vanafprijs

Gepubliceerd op: 02 juni 2021

Vanafprijs C40 Recharge

De introductieprijs van de Volvo C40 Recharge bedraagt 57.995 euro. Volvo houdt het aanbod lekker overzichtelijk. Er is keuze uit zeven exterieurkleuren, drie interieurs en drie opties. Bestellen kan alleen online, al mag je het online bestelproces ook bij de dealer doorlopen.

Uitrusting Volvo C40

De Volvo C40 is standaard uitgerust met een vast panoramadak, Pixel LED koplampen, Harman Kardon audio, een warmtepomp, 19-inch wielen met all-seasonbanden, elektrische verstelbare voorstoelen en alle Park Assist features. Extra getint glas, 20-inch wielen en een trekhaak vormen de enige opties.

Verkoopkanaal

Frits Giesbers, Commercial Operations Director bij Volvo Car Nederland. “Online sales is in feite een aanvulling op het bestaande Volvo-netwerk. In Nederland is de online aanschaf van producten en diensten sterk geïntegreerd, nu ook in de automotive branche. Waar de klant is willen wij ook zijn, ongeacht het tijdstip of de locatie. Nederland is een van de eerste landen waar het verkoopkanaal met online sales wordt uitgebreid, want samen met ons Volvo netwerk willen we blijven groeien en onze klanten maximaal kunnen bedienen.”

Twee elektromotoren

De Volvo C40 Recharge wordt aangedreven door twee elektromotoren, een op de vooras en een op de achteras. De elektromotoren worden gevoed door een batterijpakket van 78 kWh, die in 40 minuten aan een snellader kan worden opgeladen tot 80 procent van zijn capaciteit. De verwachte actieradius bedraagt maximaal 420 kilometer (WLTP).  De C40 Recharge is ontwikkeld voor software-updates ‘over the air’, zodat de auto steeds verder wordt verbeterd nadat hij de fabriek heeft verlaten.

Gent

De Volvo C40 Recharge gaat komend najaar in productie in de fabriek in Gent (België), waar ook de volledig elektrische XC40 Recharge van de band rolt. Volvo introduceert de komende jaren meer volledig elektrische modellen en verwacht dat 50 procent van de wereldwijde verkopen tegen 2025 bestaat uit volledig elektrisch aangedreven modellen. Volvo verwacht ook dat tegen 2030 elke verkochte Volvo alleen volledig elektrisch is.

Volvo C40 Recharge
Volvo C40 Recharge Dawn Silver
Volvo C40 Recharge Dawn Silver
Volvo C40 Recharge Dawn Silver

Het bericht Volvo C40 Recharge: dit is de vanafprijs verscheen eerst op ZERauto.nl.