Volvo Concept Recharge geeft voorproefje toekomst Volvo

Gepubliceerd op: 02 juli 2021

DNA Volvo goed zichtbaar

“Met de Concept Recharge is het DNA van Volvo duidelijk zichtbaar, maar wel met een frisse blik op de toekomst”, zegt Robin Page, head of design bij Volvo. “De auto vertegenwoordigt alles waarvan we denken dat klanten verwachten van een puur elektrische Volvo en we zijn verheugd om deze filosofie in onze volgende generatie auto’s te verwerken.”

Page vervolgt: “Onze Concept Recharge vertegenwoordigt een manifest voor de volledig elektrische toekomst van Volvo Cars, evenals een nieuw type voertuig. De auto toont nieuwe en moderne proporties die hand in hand gaan met een grotere veelzijdigheid.”

Vlakke bodemvloer

Kenmerken van toekomstige elektrische Volvo’s is een volledig vlakke bodemvloer van het interieur. Door het verwijderen van de verbrandingsmotor en het plaatsen van de batterij laag in de bodemvloer kan de wielbasis worden verlengd en passen er grotere wielen onder de auto. Met name de interieurruimte profiteert daarvan.

Nieuwe designtaal met thema ‘less but better’

De Volvo Concept Recharge geeft ook een voorproefje van Volvo’s nieuwe designtaal. Het hoofdthema is ‘less but better’. Al het overbodige zal verdwijnen zodat een puur en eenvoudig geheel ontstaat.

Een schild als grille

De traditionele grille is vervangen door een schildachtige structuur. Het typische Thor’s Hammer-koplampontwerp van Volvo is gebleven, maar wel met een moderne twist. In het interieur valt een 15-inch staand touchscreen op met software van Android.

Kunstwerk

Page zegt: “Het interieur integreert onze nieuwste user experience technologie met mooie, duurzame en natuurlijke materialen. Elk onderdeel van het interieur is als een kunstwerk en kan op zichzelf staan als individueel meubilair in een kamer. We gebruiken de nieuwste technologieën, maar niet voor hun eigen bestwil. We richten ons altijd op de voordelen die technologieën kunnen opleveren.”

Veiligheidsambities van Volvo

Ten slotte weerspiegelt de Concept Recharge ook de veiligheidsambities van Volvo voor de komende jaren. Een LiDAR-sensor, gebouwd door technologiebedrijf Luminar en een cruciaal onderdeel van het plan van Volvo Cars voor toekomstige veilige autonome rijtechnologie, wordt in een optimale positie op het dak geplaatst om gegevens over de omgeving rond de auto te verzamelen. Deze plaatsing op het dak ook veel slimmer ten opzichte van een plaats in de grille. Bij een frontale aanrijding blijven de sensoren en camera’s heel en dat scheelt enorm in de kosten.

Volvo Concept Recharge
Volvo Concept Recharge
Volvo Concept Recharge
Volvo Concept Recharge
Volvo Concept Recharge
Volvo Concept Recharge
Volvo Concept Recharge
Volvo Concept Recharge
Volvo Concept Recharge

Het bericht Volvo Concept Recharge geeft voorproefje toekomst Volvo verscheen eerst op ZERauto.nl.