'Gouden Stekker' voor Bert Klerk

De VER reikt vandaag de 'Gouden Stekker' uit aan Bert Klerk als erkenning voor zijn grote verdiensten voor de ontwikkeling van het elektrisch rijden in Nederland.
Tot februari jl. was Bert Klerk voorzitter van de Stuurgroep van de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL), die moet zorgen dat er overal in ons land op tijd voldoende en goede laadpalen worden geplaatst. Daarvoor was Bert van 2013 tot 2020 voorzitter van het Formule E-Team, het adviesorgaan van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, waarin overheden, bedrijfsleven en kennis- en consumentenorganisaties samenwerken om elektrisch rijden in Nederland te versnellen.
Bert was de man van de EV-polder: van samenwerken en verbinden, van doelen stellen en praktische en aanwijsbare resultaten boeken. Nederland is een van de voortrekkerslanden in de wereld als het gaat om de aantallen elektrische auto’s, de laadinfrastructuur en de interoperabiliteit van de verschillende systemen. Nederland beschikt over veel bedrijven die een rol spelen bij de ontwikkeling van laadinfrastructuur, waardoor er ook exportkansen zijn ontstaan. Bert speelde ook een rol bij buitenlandse missies voor exportbevordering en kennisuitwisseling.
De Gouden Stekker
Eerder werd deze trofee uitgereikt aan de gemeente Zoetermeer (Laadpalenbeleid 2016), Maarten Hachman (Laadpas Top 10), Auke Hoekstra (onderzoeker en vermaard debunker van fake news over elektrische auto's) en Wiebe Wakker (EV-reis om de wereld).

VER-bestuurslid Maarten van Biezen overhandigt de 'Gouden Stekker' aan Bert Klerk, met wie hij jarenlang samenwerkte binnen verschillende organisaties. Door de corona-beperkingen was de overhandiging bij Bert thuis.