Social media & communicatie manager

Heeft Social Media geen geheimen voor jou? Is taal echt jouw ding en vind je het leuk om artikelen te schrijven, content te maken voor websites, social media en nieuwsbrieven? Is daarnaast duurzaamheid voor jou belangrijk en wil je daaraan bijdragen door elektrisch rijden de norm te maken? Dan kun je bij ons aan de slag als Social Media & Communicatie Manager.

Vereniging Elektrische Rijders (VER)

De VER is dé stem van de elektrische rijder en de onafhankelijke informatiebron voor de (toekomstige) elektrische rijder. Daarnaast is de VER een ontmoetingsplek voor iedereen die geïnteresseerd is in elektrisch rijden. We werken met een vrijwillig bestuur, een klein en zeer gedreven stafbureau en een groot netwerk van leden en ambassadeurs. Dankzij het enthousiasme van al deze mensen zijn we sinds 2015 gestaag gegroeid naar ruim 10.000 leden. En we groeien nog elke dag door. Want om het Nederlandse doel van 100% elektrische nieuwverkoop van auto’s in 2030 te gaan halen moet er nog heel veel gebeuren. En wij zetten ons daar 100% voor in! We werken met elkaar toe naar een Nederland waarin je klimaatvriendelijk, uitstootvrij en prettig verplaatsen met de auto de normaalste zaak van de wereld is. Doe je met ons mee?

Veelzijdige Social Media & Communicatie Manager gezocht

De Social Media & Communicatie Manager is verantwoordelijk voor alle communicatie uitingen en social mediakanalen van de VER. Je bent
aanspreekpunt voor het bestuur op het gebied van communicatie, schrijft artikelen en zorgt ervoor dat de website up to date is en vergroot op een creatieve manier onze aanwezigheid op social media.

Om onze communicatie verder te professionaliseren en zichtbaarheid te vergroten zoeken we een Social Media en Communicatie Manager die:
  • Creatief, initiatiefrijk en klantgericht is. 
  • Social mediakanalen op creatieve wijze kan inzetten om de VER te laten groeien.
  • Sparringpartner voor het bestuur is op het gebied van communicatie.
  • Uitstekend gevoel heeft voor communicatie (schrijven & spreken) en in staat is sociale mediakanalen, nieuwsbrief en website te beheren en te verbeteren.
  • Uitstekende beheersing heeft van de Nederlandse taal en bij voorkeur ook Engels.
  • Kan ondersteunen bij de organisatie van landelijke events en bijeenkomsten. 
  • Een passie heeft voor elektrisch rijden en een grote rol wil spelen in het versnellen van elektrisch rijden in Nederland (zelf elektrisch rijden is een pré). 

Wat is belangrijk?

De VER opereert als een professionele organisatie met een klein, maar efficiënt en gedreven stafbureau van 3 á 4 medewerkers. We werken veelal vanuit huis maar ook vanaf ons gezellige kantoor in Oosterhout. Het VER-bureau zal de komende jaren verder uitbreiden. Je staat er dus zeker niet alleen voor! Het bestuur steekt nu op vrijwillige basis 2 tot 3 dagen in de week in het reilen en zeilen van de VER. Op termijn zal een stafbureau deze taken overnemen en zal het bestuur meer op afstand haar rol vervullen. In deze functie rapporteer je aan de directeur van de VER.

Wat bieden wij?

Een uitdagende, veelzijdige functie in een organisatie met een enorme groeipotentie, waar je naast veel verantwoordelijkheid, ook veel vrijheid hebt om je rol zo goed mogelijk in te vullen. Er worden prestatieafspraken gemaakt op basis waarvan je kunt groeien in verantwoordelijkheden en salaris. Je krijgt in eerste instantie een contract voor 24 tot 36 uur per week (uren zijn bespreekbaar) voor een periode van een jaar met een proefperiode van een maand. Thuiswerken is uiteraard mogelijk. We verwachten dat je ongeveer een dag per week aanwezig bent op ons kantoor in Oosterhout. 

Enthousiast?

Wil jij je inzetten om de duurzame transitie naar elektrisch rijden te realiseren? Stuur dan je motivatie en CV naar Marina van Helvoort (directeur VER) via marinavanhelvoort@evrijders.nl. Je krijgt snel een reactie van ons, de startdatum voor deze functie is 1 oktober 2022. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vragen? Neem contact met ons op!
Solliciteer direct