Hesla Tour Max Holthausen van Holthausen Groep bouwde zijn Tesla om tot een Hesla op waterstof. Hoe werkt het precies? Hoe is het gelukt de Tesla succesvol om te bouwen? En hoe reageerden de mensen van Tesla? Max neemt je mee op een tour in en rond zijn Hesla! Wat vind jij hiervan? https://www.youtube.com/watch?v=IBmVZ0qoTIs
Stijgende vraag naar lokale energie-opslag Hyundai Motor Group spant zich samen met het Finse Wärtsilä in voor een tweede leven van batterijen van elektrisch aangedreven auto’s. Beide zeggen hiermee in te spelen op de stijgende vraag naar lokale netwerken met eigen energieopslagsystemen voor bijvoorbeeld zonnestroom. Steeds meer EV-batterijen Dankzij de stijgende verkoop van elektrisch aangedreven auto’s (EV’s) komen er in de toekomst steeds meer batterijen beschikbaar die niet meer voldoen voor de aandrijving van auto’s, maar die nog prima geschikt zijn om energie in op te slaan. Wereldwijde aanpak De samenwerking richt zich op de geavanceerde energieopslag via het bestaande wereldwijde netwerk van technologiebedrijf Wärtsilä in 177 landen. Het bedrijf is een grote speler op de wereldmarkt van energiecentrales. Het businessmodel is gericht op het vestigen van een continue, wereldwijde supply chain, gebaseerd op de sterke relatie van Hyundai Motor Group met de fabrikant van de batterijen. De partijen beogen een integrale aanpak voor fabricage, de toepassing in elektrisch aangedreven auto’s en hergebruik voor opslag van energie, maar ook van hergebruik van materialen. Kostenbesparing ‘Energieopslag is de logische volgende stap als het gaat om hergebruik van EV-batterijen’, zegt Youngcho Chi, Executive Vice President Strategy & Technology Division en Chief Innovation Officer van de Hyundai Motor Group. ‘Door het hergebruik van de EV-batterijen, die immers een groot beslag leggen op kostbare grondstoffen, besparen we op de kosten van de afvoer en de verwerking daarvan en hebben we extra rendement van de kosten van onderzoek en ontwikkeling. We versterken daarmee onze leidende positie op het gebied van schone technologie en duurzaamheid door deelname aan deze nieuwe energiemarkt.’ Geweldige opslagcapaciteit In 2025 is zo’n 29 GWh van EV-batterijen beschikbaar en de capaciteit is daarmee veel groter dan die van de huidige stationaire energieopslagmarkt – die slechts 10 GWh bedraagt. De samenwerking tussen Hyundai Motor Group en Wärtsila biedt derhalve grote kansen. Hyundai Motor Group start nu eerst samen met Wärtsilä een proefproject, waarin gebruikte batterijen van de Hyundai IONIQ en Kia Soul EV worden ingezet. In de toekomst komen veel meer batterijen beschikbaar bij Hyundai Motor Group. Het concern wil tot 2025 nog eens 18 nieuwe modellen met elektrische aandrijving uitbrengen, waaronder de nieuwe KONA Electric later dit jaar en de waterstofauto NEXO Het bericht Hyundai en Kia starten hergebruik EV-batterijen verscheen eerst op ZERauto.nl .
Peugeot not amused Peugeot zal not amused zijn bij het lezen van dit bericht. Peugeot had namelijk het Pikes Record-record in handen. Coureur Sebastien Loeb reed in 2013 met een Peugeot 208 T16 (875 pk/875 kilo) een tijd van 8:13,878. Volkswagen duikt hier nu flink onder met de 680 pk sterke I.D. R Pikes Peak. 156 bochten De elektrische racer noteerde de snelste tijd ooit op de 19,99 kilometer lange bergrace met 156 bochten, die sinds 1916 al 96 maal is verreden. Volkswagen heeft de I.D. R Pikes Peak speciaal voor de Pikes Peak International Hill Climb ontworpen en weegt minder dan 1.100 kilogram. 20 minuten laden Volgens de Pikes Peak-reglementen dienen elektrische auto’s bij een onderbreking van de race in staat te zijn om binnen 20 minuten weer volledig opgeladen te zijn. Daarvoor werden generatoren gebruikt, met Glycerol als brandstof. Glycerol ontstaat bij de productie van biodiesel. Het zorgt voor een verbranding waarbij nauwelijks schadelijke uitlaatgassen en reststoffen vrijkomen. 250 dagen Project I.D. Pikes Peak startte op 18 oktober 2017. Er zaten slechts 250 dagen tussen die datum en de race zelf. In die tijd werd er gewerkt aan de ontwikkeling van de innovatieve elektrische aandrijflijn, de aerodynamica en ondersteltechnologie, maar ook aan de specifieke eisen die aan de batterijen worden gesteld en natuurlijk aan de bouw van prototypes. Daarbij heeft Volkswagen Motorsport veel hulp gehad van partners als Volkswagen R, ANSYS, Michelin Integral e-drive en OMP. Het bericht Elektrische Volkswagen I.D. R Pikes Peak snelste ooit op Pikes Peak verscheen eerst op ZERauto.nl .