Nieuws

Honderden Elektrische Voertuigen ter Land, ter Zee én in de Lucht tijdens de Elfwegentocht!

Parade Op 14 juli deden we met de VER mee met 's werelds grootste parade aan fossiel-vrije voertuigen tijdens de Elfwegentocht in Friesland. Honderderden auto's, motoren, bussen, boten, fietsers en zelfs vliegtuigen reden, vaarden en vlogen tussen Leeuwarden en Drachten. Het vliegtuig vloog 3 uur lang boven onze hoofden heen en weer en je hoorde helemaal niks. Ook het Solar Team van NUON was uiteraard van de partij. Een prachtige parade en een blik in de toekomst. Verslag VER-bestuurslid Vincent Everts reed met een Solar aggregaat achter zijn Tesla Model X gespannen en doet verslag. Hij interviewde organisator Marjan Minnesma van Urgenda en deelnemers over de tour en de waanzinnig variatie in voertuigen. Een sfeerimpressie! https://youtu.be/WJYaZ2vhFmg Wereldrecord Het Guinness Wereldrecord was helaas niet verbroken, ook al waren er enorm veel voertuigen! Maar ach, zoals de organisatoren al vertellen is dat niet waar het omgaat. We hebben vandaag met ze alle laten zien hoe duurzaam de wegen eruit kunnen zien en daar een geweldig enthousiasme voor getoond. Een ding is zeker: de toekomst is elektrisch! https://twitter.com/elfwegentocht/status/1018105129092943872 Foto: Jan-Jaap van Halem VER Geïnteresseerd in elektrisch rijden? Wordt GRATIS lid van de grootste elektrisch rijden community van Nederland en weet als eerste over nieuwe auto's, wetgeving en evenementen! Meld je aan

19 juli 2018

“Opel Ampera-e blijft belangrijke troef in ons aanbod”

Troef “De Ampera-e blijft voorlopig gewoon leverbaar als belangrijke troef in ons aanbod”, aldus de woordvoerder. “Hij is ook nog steeds goed leverbaar; waarbij een levertijd van zes tot negen maanden moet worden ingecalculeerd.” De Ampera-e heeft in korte tijd veel concurrentie gekregen. Denk aan de nieuwe Nissan Leaf en de Hyundai Kona Electric . Range in de praktijk De Opel Ampera-e is in Nederland leverbaar vanaf 46.669 euro en haalt op papier een range van 520 kilometer (NEDC). In de praktijk is dat ongeveer 400 kilometer als automobilisten weinig de snelweg betreden. Gunstige prijs De prijsstelling van de Ampera-e is gunstig, óók in 2019 als de bijtellingsregels wijzigen. Nu profiteren alle volledig elektrische auto’s van 4 procent bijtelling, ongeacht de prijs. Vanaf 2019 wordt dat anders. Dan geldt voor het aanschafbedrag tot 50.000 euro een bijtellingspercentage van 4 procent. Voor bedragen boven 50.000 euro reken je met 22 procent bijtelling. De Ampera-e blijft zonder al te veel opties onder de 50.000 euro en blijft dus buiten de ‘gevarenzone’. Meer op stapel “De Ampera-e zal binnen afzienbare termijn ‘familieleden’ krijgen binnen het Opel-gamma, in de vorm van een Grandland X PHEV en een volledig elektrische nieuwe generatie Corsa. In 2020 zal Opel vier geëlektrificeerde modellen in het gamma hebben en in 2024 zal er zelfs van elke model een elektrische variant in het aanbod te vinden zijn”, voegt de woordvoerder toe. Het bericht “Opel Ampera-e blijft belangrijke troef in ons aanbod” verscheen eerst op ZERauto.nl .

17 juli 2018

Eerste designschetsen elektrische Mini hatchback

Volledig elektrische Mini nu wel voor de massa De auto met batterij-elektrische aandrijflijn wordt de eerste volledig elektrische Mini die op grote schaal wordt gebouwd. Tien jaar geleden kwam Mini nog met de Mini E, maar dat was een pilotproject. De auto was toen niet voor de massa te koop. Dat wordt in 2019 anders. Klassieke Mini De BMW Group kondigde de ontwikkeling van een productiemodel van een volledig elektrische Mini aan in 2017. In 2019 vindt zowel de onthulling als marktlancering plaats, exact 60 jaar na de verkoopstart van de klassieke Mini. De Mini Electric Concept – in 2017 gepresenteerd op de IAA-autoshow in Frankfurt – geeft een voorproefje van de volledige elektrische Mini driedeurs hatchback. Mini Electric Concept Gele accentstrip Op de schetsen zien we elementen van de gesloten grille en de wielen. De grille is voorzien van een gele accentstrip met een E-badge in dezelfde kleur. Het wiel neemt Mini zonder al te veel aanpassingen over van de Mini Electric Concept. Specificaties zijn nog niet bekend. Productie Mini produceert de aandrijflijn van de volledig elektrische driedeurs hatchback straks in de fabrieken in Dingolfing en Landshut, gelegen in Beieren (Duitsland). De volledige elektrische Mini wordt vervolgens gebouwd in de Mini-fabriek in Oxford (Groot-Brittannië): de hoofdproductielocatie voor de driedeurs hatchback. Het bericht Eerste designschetsen elektrische Mini hatchback verscheen eerst op ZERauto.nl .

12 juli 2018

Wereldrecordpoging Elfwegentocht in Friesland: DOE MEE met de Grootste Parade Elektrische Auto's van de Wereld!

Wereldrecordpoging De Elfwegentocht is in volle gang! Twee weken lang (van 1 t/m 14 juli) reist heel Friesland fossiel vrij, zonder één druppel benzine of diesel. Zaterdag 14 juli zet de Elfwegentocht Parade een wereldrecord neer: de grootste parade van duurzame voertuigen ooit! Voor die recordpoging willen we 1.000 elektrische voertuigen achter elkaar laten rijden. Daar dragen wij van de VER natuurlijk graag aan bij! Om het huidige Guinness wereldrecord van 746 elektrische voertuigen te verbreken hebben we jouw hulp nodig! In de parade kunnen alle fossiel-vrije voertuigen meedoen, op de weg én in het water. Hoe futuristischer hoe beter: Elektrische auto's, solar auto’s, Tesla’s en Hesla’s, elektrische boten, bussen op waterstof, Segways, Speed Pedelecs en Trikes. Maar ook ligfietsen, kano’s, scootmobiels, skelters en rolschaatsen zijn welkom. Zo laten we zien hoe het vervoer er in 2030 uit gaat zien. Informatie & aanmelden Elektrische auto's kunnen zich van 9.00-10.30 uur verzamelen en de parade start om 11.00 uur:  tijdschema en locatie Het belooft een groot feest te worden, dus kom zaterdag naar Friesland voor de grootste duurzame parade van de wereld! IK DOE MEE! Media De NPO doet uitgebreid verslag van de Elfwegentocht! In een interview met organisator Marjan Minnesma van Urgenda vertelt zij waarom je zaterdag als elektrisch-rijden-liefhebber NIET mag missen! https://youtu.be/3mzdvwxKrCg

10 juli 2018

NEVS 9-3 Electric in actie in Europa

Meer modellen in petto De elektrische NEVS 9-3 Electric is de eerste auto van NEVS. In de toekomst moeten er nog meer elektrische auto’s verschijnen. Maar zover is het nog niet. NEVS richt zich eerst op Chinese klanten. Pas daarna gaat NEVS het portfolio uitbreiden en de elektrische auto’s in meer landen verkopen. Van 50.000 naar 220.000 auto’s NEVS bouwt de productiecapaciteit van de fabriek in Tianjin rustig op. In Fase 1 van het zogeheten Tianjin Project bedraagt de jaarproductiecapaciteit 50.000 exemplaren. Met een orderportefeuille van ongeveer 300.000 auto’s levert dat in ieder geval al zes jaar werk op. Maar NEVS hoopt verder te groeien en de productie spoedig te kunnen verhogen. De doelstelling van Fase 2 bedraagt 220.000 exemplaren op jaarbasis. Het zijn tot nu toe vooral Chinese bedrijven en overheidsorganisaties die een auto hebben besteld. NEVS uitbouwen NEVS werd opgericht in 2012 en nam alle bezittingen van het failliete Saab over met het doel om de 9-3 opnieuw te lanceren met een elektrische aandrijflijn. In januari 2017 kreeg NEVS goedkeuring van de Chinese overheid om de 9-3 in Tianjin te bouwen. De productie kon in december 2017 starten. Nu heeft NEVS tijd nodig om het bedrijf uit te bouwen. Nog meer fabrieken Met het oog op alle plannen heeft NEVS plannen om een tweede fabriek in China te openen. Ook een fabriek in Turkije staat in de plannen. De voormalig Saab-fabriek in Trollhättan wordt in de tweede helft van 2018 in gebruik genomen. In die fabriek produceert NEVS auto’s voor de wereld. NEVS bouwt auto’s lokaal in China om hoge importkosten te voorkomen. Nog niet winstgevend Winstgevend is het NEVS nog niet. Over 2017 noteerde NEVS een verlies van 996 MSEK, omgerekend is dat 97 miljoen euro in de min. In 2016 noteerde NEVS een verlies van 93 miljoen euro. “Alles verloopt volgens plan. We zitten in een periode van grote investeringen in nieuwe modellen en een compleet nieuwe fabriek in China”, zegt Stefan Tilk, CEO van NEVS. Bij NEVS werken nu ongeveer 962 mensen. Test driving NEVS 9-3 electric PPV in the sunshine #Trollhättan #EVpower #FutureMobility A post shared by NEVS (@nevsofficial) on Jun 12, 2018 at 6:39am PDT Het bericht NEVS 9-3 Electric in actie in Europa verscheen eerst op ZERauto.nl .

09 juli 2018