Nieuws

Het laatste elektrisch nieuws vanuit ZER-auto

De populairste elektrische auto’s van dit moment

Tesla Model S op één De Tesla Model S is nog altijd de populairste batterij elektrische auto in Nederland. In de eerste helft van 2018 kregen er al 1.879 exemplaren een kenteken. In heel 2017 waren dat er volgens VWE Automotive in totaal 2.085. De Nissan Leaf staat op de tweede plaats met 519 exemplaren in 2017 en in de eerste zes maanden van 2018 al 1.417 units (+173 procent!). De Volkswagen e-Golf maakt de top-drie compleet met 1.302 exemplaren in de eerste helft van 2018 (in 2017 in totaal 949 auto’s). Opvallende stijger: Opel Ampera-e Een andere opvallende stijger is de Opel Ampera-e . In 2017 registreerde Opel 228 exemplaren. In de eerste zes maanden van 2018 zijn dat er al 564 (+147 procent!). Hyundai Kona Electric en Jaguar I-Pace Dit overzicht met registratiecijfers ziet er eind dit jaar vast en zeker heel anders uit. Het kan dan goed zijn dat de Hyundai Kona Electric en Jaguar I-Pace strijden om de toppositie. Jaguar verwacht dit jaar een kleine 4.000 exemplaren van de I-Pace op Nederlands kenteken te zetten. Hyundai mikt op minimaal 2.700 exemplaren van de Kona Electric. De verkoop van de elektrische Audi e-tron – een concurrent van de I-Pace – is al begonnen, maar de leveringen starten pas in 2019. Gouden jaar 2018 is een gouden jaar voor elektrische auto’s in Nederland. De oorzaak: 4 procent bijtelling. In 2018 mogen zakelijke rijders bij zakelijk gebruik rekenen met 4 procent bijtelling, ongeacht de vanafprijs van de auto. In 2019 wordt dat anders. Dan reken je van 1 tot 50.000 euro met 4 procent bijtelling en alles daarboven met 22 procent. Voor een batterij elektrische auto met een cataloguswaarde van 60.000 euro reken je dus over 10.000 euro met 22 procent bijtelling. En plug-in hybrides? In 2015 werden er nog meer dan 40.000 plug-in hybrides geregistreerd in Nederland vanwege gunstige bijtellingsregels. In 2017 waren die fiscale prikkels weg en daalde het aantal tot slechts 1.120. Het leek helemaal voorbij te zijn met de plug-in hybrides. Toch is de verkoop van nieuwe plug-in hybrides dit jaar toch weer iets gestegen. In de eerste helft van dit jaar zijn er maar liefst 173 procent meer nieuwe plug-in hybrides verkocht dan in de eerste helft van 2017. De oorzaak is de nieuwe Volvo XC60. Er zijn dit jaar al 480 Volvo XC60 T8 Twin Engines geregistreerd, waarmee dit model 28 procent van de totale plug-in verkoop voor zijn rekening neemt. Het bericht De populairste elektrische auto’s van dit moment verscheen eerst op ZERauto.nl .

26 juli 2018

“Opel Ampera-e blijft belangrijke troef in ons aanbod”

Troef “De Ampera-e blijft voorlopig gewoon leverbaar als belangrijke troef in ons aanbod”, aldus de woordvoerder. “Hij is ook nog steeds goed leverbaar; waarbij een levertijd van zes tot negen maanden moet worden ingecalculeerd.” De Ampera-e heeft in korte tijd veel concurrentie gekregen. Denk aan de nieuwe Nissan Leaf en de Hyundai Kona Electric . Range in de praktijk De Opel Ampera-e is in Nederland leverbaar vanaf 46.669 euro en haalt op papier een range van 520 kilometer (NEDC). In de praktijk is dat ongeveer 400 kilometer als automobilisten weinig de snelweg betreden. Gunstige prijs De prijsstelling van de Ampera-e is gunstig, óók in 2019 als de bijtellingsregels wijzigen. Nu profiteren alle volledig elektrische auto’s van 4 procent bijtelling, ongeacht de prijs. Vanaf 2019 wordt dat anders. Dan geldt voor het aanschafbedrag tot 50.000 euro een bijtellingspercentage van 4 procent. Voor bedragen boven 50.000 euro reken je met 22 procent bijtelling. De Ampera-e blijft zonder al te veel opties onder de 50.000 euro en blijft dus buiten de ‘gevarenzone’. Meer op stapel “De Ampera-e zal binnen afzienbare termijn ‘familieleden’ krijgen binnen het Opel-gamma, in de vorm van een Grandland X PHEV en een volledig elektrische nieuwe generatie Corsa. In 2020 zal Opel vier geëlektrificeerde modellen in het gamma hebben en in 2024 zal er zelfs van elke model een elektrische variant in het aanbod te vinden zijn”, voegt de woordvoerder toe. Het bericht “Opel Ampera-e blijft belangrijke troef in ons aanbod” verscheen eerst op ZERauto.nl .

17 juli 2018

Eerste designschetsen elektrische Mini hatchback

Volledig elektrische Mini nu wel voor de massa De auto met batterij-elektrische aandrijflijn wordt de eerste volledig elektrische Mini die op grote schaal wordt gebouwd. Tien jaar geleden kwam Mini nog met de Mini E, maar dat was een pilotproject. De auto was toen niet voor de massa te koop. Dat wordt in 2019 anders. Klassieke Mini De BMW Group kondigde de ontwikkeling van een productiemodel van een volledig elektrische Mini aan in 2017. In 2019 vindt zowel de onthulling als marktlancering plaats, exact 60 jaar na de verkoopstart van de klassieke Mini. De Mini Electric Concept – in 2017 gepresenteerd op de IAA-autoshow in Frankfurt – geeft een voorproefje van de volledige elektrische Mini driedeurs hatchback. Mini Electric Concept Gele accentstrip Op de schetsen zien we elementen van de gesloten grille en de wielen. De grille is voorzien van een gele accentstrip met een E-badge in dezelfde kleur. Het wiel neemt Mini zonder al te veel aanpassingen over van de Mini Electric Concept. Specificaties zijn nog niet bekend. Productie Mini produceert de aandrijflijn van de volledig elektrische driedeurs hatchback straks in de fabrieken in Dingolfing en Landshut, gelegen in Beieren (Duitsland). De volledige elektrische Mini wordt vervolgens gebouwd in de Mini-fabriek in Oxford (Groot-Brittannië): de hoofdproductielocatie voor de driedeurs hatchback. Het bericht Eerste designschetsen elektrische Mini hatchback verscheen eerst op ZERauto.nl .

12 juli 2018

NEVS 9-3 Electric in actie in Europa

Meer modellen in petto De elektrische NEVS 9-3 Electric is de eerste auto van NEVS. In de toekomst moeten er nog meer elektrische auto’s verschijnen. Maar zover is het nog niet. NEVS richt zich eerst op Chinese klanten. Pas daarna gaat NEVS het portfolio uitbreiden en de elektrische auto’s in meer landen verkopen. Van 50.000 naar 220.000 auto’s NEVS bouwt de productiecapaciteit van de fabriek in Tianjin rustig op. In Fase 1 van het zogeheten Tianjin Project bedraagt de jaarproductiecapaciteit 50.000 exemplaren. Met een orderportefeuille van ongeveer 300.000 auto’s levert dat in ieder geval al zes jaar werk op. Maar NEVS hoopt verder te groeien en de productie spoedig te kunnen verhogen. De doelstelling van Fase 2 bedraagt 220.000 exemplaren op jaarbasis. Het zijn tot nu toe vooral Chinese bedrijven en overheidsorganisaties die een auto hebben besteld. NEVS uitbouwen NEVS werd opgericht in 2012 en nam alle bezittingen van het failliete Saab over met het doel om de 9-3 opnieuw te lanceren met een elektrische aandrijflijn. In januari 2017 kreeg NEVS goedkeuring van de Chinese overheid om de 9-3 in Tianjin te bouwen. De productie kon in december 2017 starten. Nu heeft NEVS tijd nodig om het bedrijf uit te bouwen. Nog meer fabrieken Met het oog op alle plannen heeft NEVS plannen om een tweede fabriek in China te openen. Ook een fabriek in Turkije staat in de plannen. De voormalig Saab-fabriek in Trollhättan wordt in de tweede helft van 2018 in gebruik genomen. In die fabriek produceert NEVS auto’s voor de wereld. NEVS bouwt auto’s lokaal in China om hoge importkosten te voorkomen. Nog niet winstgevend Winstgevend is het NEVS nog niet. Over 2017 noteerde NEVS een verlies van 996 MSEK, omgerekend is dat 97 miljoen euro in de min. In 2016 noteerde NEVS een verlies van 93 miljoen euro. “Alles verloopt volgens plan. We zitten in een periode van grote investeringen in nieuwe modellen en een compleet nieuwe fabriek in China”, zegt Stefan Tilk, CEO van NEVS. Bij NEVS werken nu ongeveer 962 mensen. Test driving NEVS 9-3 electric PPV in the sunshine #Trollhättan #EVpower #FutureMobility A post shared by NEVS (@nevsofficial) on Jun 12, 2018 at 6:39am PDT Het bericht NEVS 9-3 Electric in actie in Europa verscheen eerst op ZERauto.nl .

09 juli 2018