Nieuws

Het laatste elektrisch nieuws vanuit ZER-auto

Forse stijging aantal gestolen Toyota hybrides

Grootste stijger Door de forse toename van het aantal gestolen Toyota’s is het Japanse merk de grootste stijger van alle gestolen automerken in Nederland. Met een totaal van 226 gestolen Toyota’s in de eerste zes maanden van dit jaar, steeg het aantal diefstalmeldingen met 148,7% ten opzichte van dezelfde periode in 2017. Van alle gestolen Toyota’s is 72% voorzien van hybride-aandrijving. Met 45 gestolen exemplaren is de Toyota RAV4 Hybrid de populairste onder autodieven, gevolgd door de Toyota C-HR Hybrid (32) en Toyota Auris Hybrid (17). En als je kijkt naar het totaal aantal Toyota’s RAV4 op de Nederlandse wegen ten opzichte van het aantal gestolen exemplaren, is dit ook meteen de auto met het hoogste diefstalrisico in Nederland (1 op 396). En binnen de top-1o van auto’s met het hoogste diefstalrisico werden van de Toyota RAV4 ook veruit het minste teruggevonden. LEES OOK: Compleet nieuwe Toyota RAV4 (2019) oogt gewaagd Categorie 0 tot 3 jaar Wat verder nog opvalt in de statistieken van Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit: de meeste gestolen Toyota’s zijn relatief nieuw. Met 129 gestolen modellen met een leeftijd tussen 0 en 3 jaar is Toyota zelfs het meest gestolen automerk in deze categorie. Het totaal aantal gestolen auto’s in Nederland daalde overigens met 14% ten opzichte van het eerste halfjaar in 2017. Volkswagen is nog steeds by far  het meest gestolen automerk in Nederland (1.010 stuks), gevolgd door BMW (349), Audi (252) en Toyota op plek vier (226). LEES OOK: Alle diefstalcijfers eerste halfjaar 2018 op een rij Het bericht Forse stijging aantal gestolen Toyota hybrides verscheen eerst op ZERauto.nl .

27 juli 2018

Toyota pakt in 2020 uit met innovatie tijdens Olympische Spelen in Tokio

Innovatieve Olympische en Paralympische Spelen Samen met het Internationaal Olympisch Comité (IOC), het Internationaal Paralympisch Comité (IPC) en de organisatie van ‘Tokyo 2020’ wil Toyota de spelen tot de meest innovatieve ooit maken. Tijdens ‘Tokyo 2020’ focust het sponsorschap van Toyota zich op de volgende drie pijlers. Mobility for All De eerste pijler heet ‘Mobility for All’ en vormt een demonstratie van hoe volledig autonoom rijdende voertuigen (level 4) kunnen rijden. Er rijden autonome auto’s in Tokyo Water Front City en in en rond Haneda, de internationale luchthaven van Tokio. Verder demonstreert Toyota de Toyota Concept-i. De volledig elektrische en autonome e-Palette wordt ingezet in het atletendorp om de olympische sporters en hun gasten te vervoeren. Ook zet Toyota de WelCab in, een personenbus voor rolstoelgebruikers. Bezoekers kunnen verder gebruikmaken van de JPN Taxi of deelauto Toyota i-ROAD. Waterstof Waterstof vormt een tweede pijler. Toyota zet tijdens de Olympische en Paralympische Spelen naar verwachting een vloot van meer dan 3.000 personenvoertuigen in, waaronder een groot aantal voertuigen met brandstofceltechnologie zoals de Toyota Mirai en de waterstofbus Sora. Verder zet Toyota ook vorkheftrucks in die op waterstof rijden. ‘Tokyo 2020’ moet volgens Toyota een keerpunt worden wat betreft de realisatie van een samenleving op waterstof. Ook de hybride modellen van Toyota en zijn luxemerk Lexus maken deel uit van de enorme vloot voertuigen. Transport Tot slot richt Toyota zich op het transport van de atleten, bezoekers, media en staf. Naar verwachting trekken de Olympische en Paralympische Spelen circa 15 miljoen bezoekers van over de hele wereld. Deze komen bovenop de 15 miljoen inwoners van de prefectuur Tokio. Toyota helpt het organisatiecomité om al deze mensen te voorzien van efficiënte en veilige transportmogelijkheden. Het bericht Toyota pakt in 2020 uit met innovatie tijdens Olympische Spelen in Tokio verscheen eerst op ZERauto.nl .

27 juli 2018

De populairste elektrische auto’s van dit moment

Tesla Model S op één De Tesla Model S is nog altijd de populairste batterij elektrische auto in Nederland. In de eerste helft van 2018 kregen er al 1.879 exemplaren een kenteken. In heel 2017 waren dat er volgens VWE Automotive in totaal 2.085. De Nissan Leaf staat op de tweede plaats met 519 exemplaren in 2017 en in de eerste zes maanden van 2018 al 1.417 units (+173 procent!). De Volkswagen e-Golf maakt de top-drie compleet met 1.302 exemplaren in de eerste helft van 2018 (in 2017 in totaal 949 auto’s). Opvallende stijger: Opel Ampera-e Een andere opvallende stijger is de Opel Ampera-e . In 2017 registreerde Opel 228 exemplaren. In de eerste zes maanden van 2018 zijn dat er al 564 (+147 procent!). Hyundai Kona Electric en Jaguar I-Pace Dit overzicht met registratiecijfers ziet er eind dit jaar vast en zeker heel anders uit. Het kan dan goed zijn dat de Hyundai Kona Electric en Jaguar I-Pace strijden om de toppositie. Jaguar verwacht dit jaar een kleine 4.000 exemplaren van de I-Pace op Nederlands kenteken te zetten. Hyundai mikt op minimaal 2.700 exemplaren van de Kona Electric. De verkoop van de elektrische Audi e-tron – een concurrent van de I-Pace – is al begonnen, maar de leveringen starten pas in 2019. Gouden jaar 2018 is een gouden jaar voor elektrische auto’s in Nederland. De oorzaak: 4 procent bijtelling. In 2018 mogen zakelijke rijders bij zakelijk gebruik rekenen met 4 procent bijtelling, ongeacht de vanafprijs van de auto. In 2019 wordt dat anders. Dan reken je van 1 tot 50.000 euro met 4 procent bijtelling en alles daarboven met 22 procent. Voor een batterij elektrische auto met een cataloguswaarde van 60.000 euro reken je dus over 10.000 euro met 22 procent bijtelling. En plug-in hybrides? In 2015 werden er nog meer dan 40.000 plug-in hybrides geregistreerd in Nederland vanwege gunstige bijtellingsregels. In 2017 waren die fiscale prikkels weg en daalde het aantal tot slechts 1.120. Het leek helemaal voorbij te zijn met de plug-in hybrides. Toch is de verkoop van nieuwe plug-in hybrides dit jaar toch weer iets gestegen. In de eerste helft van dit jaar zijn er maar liefst 173 procent meer nieuwe plug-in hybrides verkocht dan in de eerste helft van 2017. De oorzaak is de nieuwe Volvo XC60. Er zijn dit jaar al 480 Volvo XC60 T8 Twin Engines geregistreerd, waarmee dit model 28 procent van de totale plug-in verkoop voor zijn rekening neemt. Het bericht De populairste elektrische auto’s van dit moment verscheen eerst op ZERauto.nl .

26 juli 2018

“Opel Ampera-e blijft belangrijke troef in ons aanbod”

Troef “De Ampera-e blijft voorlopig gewoon leverbaar als belangrijke troef in ons aanbod”, aldus de woordvoerder. “Hij is ook nog steeds goed leverbaar; waarbij een levertijd van zes tot negen maanden moet worden ingecalculeerd.” De Ampera-e heeft in korte tijd veel concurrentie gekregen. Denk aan de nieuwe Nissan Leaf en de Hyundai Kona Electric . Range in de praktijk De Opel Ampera-e is in Nederland leverbaar vanaf 46.669 euro en haalt op papier een range van 520 kilometer (NEDC). In de praktijk is dat ongeveer 400 kilometer als automobilisten weinig de snelweg betreden. Gunstige prijs De prijsstelling van de Ampera-e is gunstig, óók in 2019 als de bijtellingsregels wijzigen. Nu profiteren alle volledig elektrische auto’s van 4 procent bijtelling, ongeacht de prijs. Vanaf 2019 wordt dat anders. Dan geldt voor het aanschafbedrag tot 50.000 euro een bijtellingspercentage van 4 procent. Voor bedragen boven 50.000 euro reken je met 22 procent bijtelling. De Ampera-e blijft zonder al te veel opties onder de 50.000 euro en blijft dus buiten de ‘gevarenzone’. Meer op stapel “De Ampera-e zal binnen afzienbare termijn ‘familieleden’ krijgen binnen het Opel-gamma, in de vorm van een Grandland X PHEV en een volledig elektrische nieuwe generatie Corsa. In 2020 zal Opel vier geëlektrificeerde modellen in het gamma hebben en in 2024 zal er zelfs van elke model een elektrische variant in het aanbod te vinden zijn”, voegt de woordvoerder toe. Het bericht “Opel Ampera-e blijft belangrijke troef in ons aanbod” verscheen eerst op ZERauto.nl .

17 juli 2018

Eerste designschetsen elektrische Mini hatchback

Volledig elektrische Mini nu wel voor de massa De auto met batterij-elektrische aandrijflijn wordt de eerste volledig elektrische Mini die op grote schaal wordt gebouwd. Tien jaar geleden kwam Mini nog met de Mini E, maar dat was een pilotproject. De auto was toen niet voor de massa te koop. Dat wordt in 2019 anders. Klassieke Mini De BMW Group kondigde de ontwikkeling van een productiemodel van een volledig elektrische Mini aan in 2017. In 2019 vindt zowel de onthulling als marktlancering plaats, exact 60 jaar na de verkoopstart van de klassieke Mini. De Mini Electric Concept – in 2017 gepresenteerd op de IAA-autoshow in Frankfurt – geeft een voorproefje van de volledige elektrische Mini driedeurs hatchback. Mini Electric Concept Gele accentstrip Op de schetsen zien we elementen van de gesloten grille en de wielen. De grille is voorzien van een gele accentstrip met een E-badge in dezelfde kleur. Het wiel neemt Mini zonder al te veel aanpassingen over van de Mini Electric Concept. Specificaties zijn nog niet bekend. Productie Mini produceert de aandrijflijn van de volledig elektrische driedeurs hatchback straks in de fabrieken in Dingolfing en Landshut, gelegen in Beieren (Duitsland). De volledige elektrische Mini wordt vervolgens gebouwd in de Mini-fabriek in Oxford (Groot-Brittannië): de hoofdproductielocatie voor de driedeurs hatchback. Het bericht Eerste designschetsen elektrische Mini hatchback verscheen eerst op ZERauto.nl .

12 juli 2018